tirsdag 19. januar 2010

Moules frites


Dette er gatekjøkken mat i Frankrike.
Smaker utrolig godt dette her.
Her er en oppskrift beregnet på 2 pers.

ingredienser:

1kg Friske levende Blåskjell
1 løk
1. fedd hvitløk
4 dl hvitvin
bladpersille
amadinepoteter
aioli
salat

skyll av potetene i kaldt vann, del dem i 4 og ha bitene i en ildfast form.
saltes og pepres. Bland også gjerne tørkede urter i.
stekes i ca 40 min på 200gr.


Vask og rens blåskjellene, kast de som er døde.
grovhakk løk og hvitløk, fres dette i litt smør og rapsolje.
ha i blåskjellene og la dem frese litt med løken.
hell så litt hvitvin i kjelen, og sett på lokk. la skjellene dampe i ca 10 min.
de som ikke åpner seg skal man ikke spise.

ha skjellene i en stor bolle og dryss over litt frisk persille.

jeg serverer med aioli og en god salat ved siden av, og drikker en herlig kald øl til.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar