mandag 25. januar 2010

Laks med skogsopp-risotto


Dette er en av mine favorittretter.

Får og få en god risotto, må du ha en god kraft.

Men en buljongterning er lov til hverdags.


2 personer.

Du trenger:

250 gram laksefilet

2,5 dl risottoris

1/2 løk

1 fedd hvitløk

100 gram div sopp

5 dl kraft. (kylling eller grønsaksbuljong)

fløte

parmesan

timian


Sett på ovnen på ca 180 grader.

Krydre laksen med salt og pepper og legg filetene i en ildfast form.

Stekes i ca 15-17 min.


Løs ut en bujong-terning i 5 dl kokende vann.

Finhakk så løken og hvitløken og fres den i en kjele.

Ha så i risen og vend den i løken, ha på ca halvparten av kraften og la den putre litt.

Helll så på resten av kraften. Mens risen koker ferdig, steker du soppen i smør.

Når risen er kokt ferdig, vender du inn ca 0,5 dl føte og masse revet parmesan.

Smak til med salt, pepper og timian. Vend så inn soppen.


bildet er hentet fra tine.no


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar