søndag 31. januar 2010

Fransk løksuppe


Fransk løksuppe er en suppeklassikker.


4 pers:

Du trenger:

4 store løk i skiver

2 ss smør

2 ss olje

2 1/2 ss hvetemel

1,5 liter grønnsakskraft

salt og pepper

4 loffskiver

50 gram revet ost. (gjerne en godt lagret fast ost)


Smør og olje varmes i en panne.

Fres løken til den er myk og har en gyllen farge.

Rør i melet og ha på kraften.

La suppen koke i 8 til 10 min, smak til med salt og pepper.


Hell suppen i ildfaste suppeskåler.

Skjær bort skorpene på loffskivene, og rist i en panne med olje til de er gyllne på begge sider.

Ha revet ost på loffskiven og legg den i suppa.

Sett skålene i ovnen på 250 grader i ca 10 min.


bildet er hentet fra oikos.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar