
Dette er en kjempegod forrett.
Kamskjell og kremet blomkål er en kjempe-kombinasjon.
Et annet tips er og kjøpe sørlandships sin lille pose med friterte rotgrønnsaker, passer kjempefint som en topping over skjellene.
2 pers:
Du trenger:
2 kamskjell
2 ss nøytral olje
salt og pepper
1 blomkål
25 gram meierismør
4ss fløte
salt og pepper
Rens kamskjellene, slik at bare muskelen er igjen.
Ha kamskjellene i en panne med olje, stek den brede siden først. Stek i ca. 2-3 minutter.
Dryss på litt salt og pepper etter at du har snudd kamskjellet en gang. Vær forsiktig med varmen så skjellene ikke blir brent.
Ha i smøret og la det skumme og bli nøttebrunt.
Ha kamskjellene i en panne med olje, stek den brede siden først. Stek i ca. 2-3 minutter.
Dryss på litt salt og pepper etter at du har snudd kamskjellet en gang. Vær forsiktig med varmen så skjellene ikke blir brent.
Ha i smøret og la det skumme og bli nøttebrunt.
Framgangsmåte Blomkålpuré :
Del blomkålen opp i buketter, og kok til de er møre i lettsaltet vann.
Del blomkålen opp i buketter, og kok til de er møre i lettsaltet vann.
Hell av vannet, og ha blomkålen tilbake i kjelen.
Ha i smøret og fløte, bruk så en stavmixer og kjør det til en puré.
Smak til med salt og pepper.
bildet er hentet fra dinmat.bt.no
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar