mandag 1. februar 2010

Stekte kamskjell med blomkålpuré


Dette er en kjempegod forrett.

Kamskjell og kremet blomkål er en kjempe-kombinasjon.

Et annet tips er og kjøpe sørlandships sin lille pose med friterte rotgrønnsaker, passer kjempefint som en topping over skjellene.


2 pers:

Du trenger:

2 kamskjell

2 ss nøytral olje

salt og pepper


1 blomkål

25 gram meierismør

4ss fløte

salt og pepper



Rens kamskjellene, slik at bare muskelen er igjen.

Ha kamskjellene i en panne med olje, stek den brede siden først. Stek i ca. 2-3 minutter.
Dryss på litt salt og pepper etter at du har snudd kamskjellet en gang. Vær forsiktig med varmen så skjellene ikke blir brent.
Ha i smøret og la det skumme og bli nøttebrunt.


Framgangsmåte Blomkålpuré :
Del blomkålen opp i buketter, og kok til de er møre i lettsaltet vann.

Hell av vannet, og ha blomkålen tilbake i kjelen.

Ha i smøret og fløte, bruk så en stavmixer og kjør det til en puré.

Smak til med salt og pepper.


bildet er hentet fra dinmat.bt.no



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar