onsdag 3. februar 2010

Lys kjøttkraft


Forskjellen på lys og mørk kraft er at kjøttet/beina brunes når du skal lage mørk kraft.

Den lyse kraften skal kjøtt og bein kun kokes.

Dette gir en mildere smak. Vis du vil ha en mørk kraft, er det bare og brune kjøttet før du legger det i gryta.


Du trenger:

2 kg kraftbein av storfe

200 ge gulerot

200 gr løk

200 gr persillerot

100 gr purre

4 liter vann

10 gram salt

10 gram hel pepper

2 stk laubærblad


Få beinene delt opp i stk i butikken.

Vask og del grønnsakene i grove biter.

Ha bein og grønnsakene i en kjele og tilsett vann.

Ha i krydder, og kok opp.

La det koke opptil 5 timer.

Skum av underveis, for og få en klar kraft.

Siles igjennom et klede.


Kraften brukes til supper og sauser.


bildet er hentet fra matogdrikke.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar