onsdag 3. februar 2010

Fiskekraft


Til fiskekraft brukes bein, hoder skinn og brusk.

De fleste fisketyper kan brukes, men fet fisk som sild, makrell og laks egner seg ikke like godt.

Det beste er og bruke mager fisk som, torsk, sei, hyse eller kolje.

Du får kjøpt hoder og beinrester hos en fiskebutikk.


Du trenger:

2 kg avskjær av fisk.

1 purre, den grønne delen

30 gr sellerirot

1 ts pepperkorn

1 laubærblad

1,5 liter vann

2 ss salt


Vask fiskeavskjæret godt. Fjern blodrand og gjeller.

Vask alt i en kjele og fyll på med kaldt vann.

Kok opp og la det trekke i 20 til 30 min. Etter hvert som det danner seg skum, fjern dette.

Når kraften er kokt ferdig, fjern avskjæret og gr.sakenene og sil den.

Vis du ønsker kraftigere smak på kraften kan du koke den ned litt.


Fiskekraften bruker du til sauser og supper.


bildet er hentet fra matogdrikke.no



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar