tirsdag 9. februar 2010

Ertesuppe kokt på svineknoke


Dette er en kjempegod oppskrift på god gammeldags ertesuppe.


Til 4 pers trenger du:


1 stk røkt eller saltet fleskeknoke

200 gram gule erter

1 stk løk i biter

1 stk purre

2 stk gulerot

1 stk sellerirot

2 liter vann


Legg ertene i vann over natten. Hell av vannet før du begynner.

kok opp knoken, erter, løk, og selleri i 2 liter vann og kok i ca 2 til 3 timer.

tilsett gulerøtter og purre i skiver når det gjenstår ca 20 min.

Ta opp knoken, og sett suppen til side.

Skjær så opp kjøttet i små biter. Ha kjøttet tilbake i suppen.

Serveres med flatbrød, setersmør og poteter.

Bildet er hentet fra aftenposten.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar