tirsdag 9. februar 2010

Rød og grønn pesto


En god pesto er nødvendig ved siden av mye forskjellig mat.

Du kan bruke pesto til fisk, kylling, svin, blåskjell, pasta og mye annet.


Grønn pesto:

Du trenger:


1 potte frisk basilikum

1 neve pinjekjerner

parmesan

olivenolje

1 fedd hvitløk

salt og pepper


Rist pinjekjernene i en tørr panne til de er nøttebrune, da får du fram mye mer smak enn og ikke riste dem.

Ha i alt unntatt olje i en blender eller en bolle, spe på med olje og kjør på til alt er en glatt og passe tykk konsistens. Ha på glass med lokk. Holder ca 1 uke i kjøleskap.


Rød pesto:

Du trenger:


1 glass soltørkede tomater

1 neve pinjekjerner

parmesan

1 fedd hvitløk

olivenolje

salt og pepper


Her gjør du det på samme måte som på grønn pesto, bare bruk soltørkede tomater istede.


bildet er hentet fra vg.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar