
En god pesto er nødvendig ved siden av mye forskjellig mat.
Du kan bruke pesto til fisk, kylling, svin, blåskjell, pasta og mye annet.
Grønn pesto:
Du trenger:
1 potte frisk basilikum
1 neve pinjekjerner
parmesan
olivenolje
1 fedd hvitløk
salt og pepper
Rist pinjekjernene i en tørr panne til de er nøttebrune, da får du fram mye mer smak enn og ikke riste dem.
Ha i alt unntatt olje i en blender eller en bolle, spe på med olje og kjør på til alt er en glatt og passe tykk konsistens. Ha på glass med lokk. Holder ca 1 uke i kjøleskap.
Rød pesto:
Du trenger:
1 glass soltørkede tomater
1 neve pinjekjerner
parmesan
1 fedd hvitløk
olivenolje
salt og pepper
Her gjør du det på samme måte som på grønn pesto, bare bruk soltørkede tomater istede.
bildet er hentet fra vg.no
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar